ACTIVITEITEN

  • kinderen moeten al spelend leren! Paardrijden moet een belevenis zijn, moet avontuur zijn, moet ontspanning zijn en iets om naar uit te kijken na een lange schooldag waarin je moet stil zitten en je concentreren op cijfertjes en letters. Daarom organiseert Stal Sunkawakan speciale activiteiten gericht op kinderen en jongeren en willen we niet alleen paardrijden aanleren op een schoolse, gedisciplineerde manier. We willen kinderen laten bewegen, hun fantasie gebruiken, hen mee leren denken en zelf initiatief nemen, maar ook stimuleren in balans te ontwikkelen, hun strijdvaardigheid, hun uithoudingsvermogen en karakter te vormen door vele speelse activiteiten te paard. Kampen zijn op hun maat gesneden, en de bijkomende activiteiten evenzo. Er komt een dag dat paardrijden serieuzer word, dat er resultaten komen op wedstrijden, dat technieken verfijnd worden...maar die dag is niet vandaag! Vandaag zijn we ridders te paard die jonge deernes in nood moeten redden van de grote, groene draak! Vandaag spreiden we onze armen en doen we alsof we op Pegasus rijden, hoog in de lucht, onze armen zijn onze vleugels. Vandaag spelen we voetbal en tikkertje te paard en laten we ons meevoeren in naar waar onze fantasie ons brengt!
  • Activiteiten met mama, papa, familie en vrienden samen: Stal Sunkawakan is een familie. We willen ook graag de mensen rond de ruiters betrekken bij onze stal, want er is zoveel te doen dat ook naast het paardrijden zelf, saamhorigheid kan stimuleren. Bovendien willen we iedereen bij onze werking betrekken,  niet omdat het moét, maar om enkele gezellige uren in elkaars nabijheid door te maken! Wat is er nu leuker dan enkel aan de zijlijn staan en supporteren? Meedoen natuurlijk! 
  • Vrijwilligers gevraagd: tijdens de kampen, cursussen, activiteiten en doorheen het hele jaar hebben wij altijd meer dan een  paar handen te kort! Deze activiteiten organiseren, uitdenken, in goede banen leiden...daar kruipt heel veel tijd en werk in en wat hulp is altijd zo welkom! Kampmama's of -papa's die helpen zorgen voor de maaltijden, helpen opruimen, paarden en pony's helpen naar de paddock, weide of stal brengen, vloeren dweilen, meehelpen verven, knutselen, spullen herstellen... het is meer dan welkom. Wie tijd en zin heeft om iets bij te dragen met een paar handen die van wanten weten, zal met open armen ontvangen worden :)