veiligheid & diervriendelijkheid

VEILIGHEID VOOR DE RUITER

  • Elke beginnende ruiter leert rijden aan de longe, via onze initiatielessen. Hierbij werken we met 1 instructeur & 1 ruiter. Dit verminderd het risico van ongelukken aanzienlijk, het paard wordt immers bestuurd en in de hand gehouden door de instructeur, via de lange lijn / longe.
  • Het dragen van een paardrijhelm (rijcap) is VERPLICHT voor elke ruiter die in onze piste rijdt, of deelneemt aan onze rij activiteiten. Wij zijn in het bezit van goedgekeurde rijhelmen indien u zelf geen rijhelm ter beschikking hebt. Uiteraard raden wij u aan een eigen, op uw afmetingen aangepaste rijhelm aan te schaffen zodra u besloten hebt verder te gaan in de paardensport.
  • Een veiligheidsvest of valvest is verplicht voor springruiters van 6 tot 12 Jaar. Het dragen van een veiligheidsvest is altijd aan te raden, voor meer informatie kan u altijd bij ons terecht voor verkooppunten en advies hierover.
  • Ons rijmateriaal, zoals hoofdstel, zadel etc zijn van een zeer goede kwaliteit, worden goed onderhouden en zeer regelmatig gecontroleerd op slijtage. Een zadelpasser wordt regelmatig ontboden om de zadels in optimale conditie te houden en te herstellen indien nodig.
  • U leert in de initiatielessen hoe u veilig een paard van en naar de paddock of weide kan brengen, hoe u uw paard in en uit de stal moet begeleiden, hoe u correct het paard moet op- en afzadelen, een hoofdstel moet optomen enz.

DIERVRIENDELIJKHEID

  • Wil u leren rijden op leerpaarden die netjes verzorgd worden, gekoesterd worden en geliefd?  Dan bent u bij Stal Sunkawakan absoluut aan het juiste adres! Al onze leerpaarden worden tip top verzorgd en horen bij onze stal familie, ze zijn onze teamgenoten. Om de zes tot acht weken worden hun hoeven gekapt en/of beslagen naargelang hun werk en behoeften, ze worden jaarlijks gevaccineerd, 4 x jaar ontwormd en uiteraard verzorgd door een dierenarts indien nodig.
  • Onze leerpaarden hebben allemaal een speciaal op hun rug aangepast zadel, een eigen aangepast hoofdstel en bit dat voor elk van hen persoonlijk is aangemeten. Hun materiaal wordt regelmatig onderhouden en gecontroleerd op slijtage. Een zadelpasser komt 2 x jaar controleren of de zadels nog passen.
  • Elk leerpaard mag max 2 uur per dag werken en krijgt elke week 1 rustdag. 
  • Leerpaarden mogen niet mank zijn. Indien zij tekenen van ongemak, pijn of stress vertonen, halen wij hen uit hun werkschema en worden ze onderworpen aan een grondig onderzoek en opvolging door dierenarts, hoefsmid of weiderust tot ze zich weer helemaal top voelen.
  • Leerpaarden gaan enkel onder onze begeleiding uit wandelen. Het is belangrijk voor ons dat ze netjes behandeld worden. Agressie en geweld tov onze leerpaarden word niet getolereerd.