RIJLESSEN VOOR JONG & OUD

Leren paardrijden houd meer in dan leren zitten op de rug van een paard. We spreken niet voor niets over paardensport! Er komt heel wat kijken bij het hele leerproces, vandaar dat we INDIVIDUEEL werken met elke beginnende ruiter en stap voor stap werken, tot u volledig zelfstandig uw paard kan besturen en hanteren. Niet alleen dat, u leert niet alleen paardrijden, maar ook uw paard van stal of weide halen, opzadelen, afzadelen, hoeven verzorgen, vachtverzorging...kortom het hele gebeuren rond het paardrijden! 

Zo leert jong en oud met begeleiding dat paardrijden niet alleen het berijden van het paard is, maar ook het ZORGEN voor! Een paard of pony is een levend, voelend wezen en we willen u het plezier meegeven voor hen te zorgen en een band met hen op te bouwen, ook al is dat niet alleen vanop de rug van uw rijdier. Dat verdiend ook ieder paard, het is immers geen voorwerp zoals een fiets of skateboard. Het is belangrijk dat zij iets terug krijgen voor alle uren dat zij hun leven lang plezier verschaffen aan de ruiters, zij verdienen uw liefde en aandacht absoluut!

Samengevat:

  • Elke ruiter wordt INDIVIDUEEL begeleidt in het opzadelen / afzadelen, verzorgen van zijn rijdier (zowel lespaard als uw eigen paard)
  • Elke ruiter leert INDIVIDUEEL paardrijden. Eerst via longelessen waarbij de instructeur het paard aan de lange lijn stuurt en u basis zitoefeningen leert en evenwicht en balans onderricht, zodat u een vaste en zelfstandige zit ontwikkeld.
  • Elke ruiter die zelfstandig kan zitten, leert in een heel KLEINE GROEP van max 4 ruiters adhv een kopruiter zelfstandig rijden. Dit zijn de overgangslessen waarbij u zelfstandig leer uw paard te besturen en te berijden met de juiste hulpen. Hierbij wordt de aandacht gelegd op het leren rijden van de hoefslagfiguren, het veranderen van hand (veranderen van richting), het zelfstandig leren stappen, draven, galopperen.
  • Elke ruiter die ver genoeg staat om volledig zelfstandig te leren rijden kan kiezen tussen privé rijles waarbij enkel de ruiter en de instructeur werken aan de rijvaardigheden of een mini groepsles van max 4 ruiters en 1 instructeur die elke ruiter uiteraard veel INDIVIDUELE aandacht geeft. Men kan kiezen tussen DRESSUUR, waarbij de nadruk gelegd wordt op het gymnastisch werk of SPRINGEN, waarbij de nadruk wordt gelegd op het springen te paard.

OBERON

koosnaampje: OBI

Fries x Belgisch trekpaard

springen, dressuur, wandelen

ANGUS

koosnaampje: -

Irish Tinker

springen, dressuur, wandelen

DON JUAN

koosnaampje: DONNIE

Haflinger

eventing, dressuur, wandelen

DAYA

koosnaampje: -

warmbloed D pony

springen, dressuur, wandelen