lessen voor beginnende ruiters na de initiatie: de overstap groepsles

U hebt onze initiatielessen doorlopen en bent klaar voor de volgende stap! Proficiat! Nu bent u klaar om zelf uw paard te leren besturen en zelfstandig te rijden. Ons uiteindelijk doel is dat u volledig zelfstandig kan paardrijden, ongeacht waar de andere ruiters zich in de rijpiste bevinden. Maar om de overgang te vergemakkelijken hebben we deze overgangslessen ingelast, waarbij een kopruiter u en uw mederuiters (max 4 ruiters) helpt de hoefslagfiguren aan te leren, u helpt los te stappen, draven, galopperen en uw paard op te warmen in het begin van de les als af te koelen op het einde van de les. Hierbij volgen de paarden het koppaard in een rij. 

Alle leerpaardjes staan in 1 kudde, ze kennen elkaar door en door, Hierdoor is het niet erg als er eens een botsing is, doordat de ruiters nog niet perfect kunnen sturen. Zoals u ziet, is er op Stal Sunkawakan over alles nagedacht en is uw veiligheid en deze van onze paarden van groot belang voor ons!

Samengevat:

  • U krijgt les in een klein groepje van max 4 ruiters met 1 ervaren leidruiter op kop. 
  • Iedere ruiter krijgt voldoende INDIVIDUELE aandacht gedurende de les, waarbij de instructeur specifiek voor elke ruiter apart hulp, bijstand en instructie geeft.
  • De ruiters rijden achter elkaar aan, maar stappen geleidelijk over op individuele oefeningen.
  • U krijgt alle uitleg over de juiste zit-, been-, teugel- en stuurhulpen. 
  • U leert de hoefslagfiguren rijden: cirkels, veranderen van hand, slangenlijnen, diagonalen en leert rijden via de letters in de rijpiste. 
  • De rijhulpen en hoefslagfiguren zijn universeel: als u bij Stal Sunkawakan hebt leren paardrijden, kan u overal rijden.
  • U leert de rijgangen stap, draf en galop los van de longe en zelfstandig rijden.