leer uw paard zadelmak maken

Als u een jong en groen (ongeleerd) paard aanschaft, hebt u vaak hulp nodig om het jonge dier zadelmak te maken, maw, het paard te laten wennen aan een halster, hoofdstel & bit en het zadel - met daarop onmiddellijk volgend het jonge paard te wennen aan een ruiter op de rug. Hiervoor hebt u 2 opties:

  • u kiest een trainer die uw jong dier op stal neemt en voor een bepaalde tijd (gemiddeld 1 tot 3 maand) volledig zelfstandig traint en opleidt. Het paard wordt onder zijn zorgen achtergelaten, wordt meerdere malen per week getraind (waar u meestal niet bij  bent) tot de periode dat u samen hebt afgesproken om is. Het paard keert terug naar u en kan de dingen die u gevraagd hebt dat de trainer zou aanleren. Het paard is zadelmak gemaakt, maar u hebt heel weinig inbreng in wat er tijdens de training gebeurt, het paard heeft een  band opgebouwd met de trainer, maar daarom niet noodzakelijk met u. Vaak weet u ook niet hoe de trainingen zijn verlopen, tenzij u toelating krijgt om de training te observeren (al zal u waarschijnlijk niet alle trainingen volgen).  Dit kost u een hoop geld: de stalling van uw paard, de training van uw paard en eventuele bijkomende kosten om het paard langer te trainen (niet ieder dier leert even snel) of dierenartskosten (vaccinaties, wondverzorging, onvoorziene omstandigheden zoals koliek enz) en eigenlijk weet u niet echt wat er tijdens de training gebeurt. U zelf leert niks!
  • U kiest voor de zadelmak training van Stal Sunkawakan: wij helpen u stap voor stap doorheen het proces van zadelmak maken! Dit houdt in dat u bij elke trainingssessie aanwezig bent, dat u stap voor stap uw paard alles aanleert samen met de trainer/instructeur naast uw zijde en de volledige band met uw paard wordt opgebouwd met u en niet met een vreemde, die het paard daarna nooit meer zal zien. Met andere woorden: u en uw paard doorlopen SAMEN het gehele leerproces. Elke training is een 1 op 1 training: de trainer/instructeur heeft alle aandacht exclusief voor u en uw paard alleen. U kan het tempo bepalen: u kan kiezen van 1 sessie tot 6 sessies per week, naargelang de tijd en energie die u hebt. U leert zovéél meer dan als u een paard in training zet, want u leert alles zelf te doen, van het halsteren tot het zadelmak maken en het ALLERBELANGRIJKSTE is dat u PRECIES WEET wat er met uw paard gebeurt! Doordat u het hele leerproces samen met uw paard doormaakt, kan er niks achter de rug gebeuren! Geen trainer die bvb uw paard in de handen stopt van een stagair leerling, die eigenlijk nog lang de ervaring niet heeft om een paard te trainen. Geen trainer die uw paard slaat of schopt omdat zijn geduld ten einde is. Geen trainer die u trainingen aanrekent die eigenlijk niet gegeven zijn... Onze training is glashelder, ze gaat door met u, u maakt het hele gebeuren van A tot Z mee!