leer grondwerk & paardentaal

Er zijn verschillende mogelijkheden waarom u kiest voor het aanleren van grondwerk en paardentaal:

  • U hebt een jong paard onder de 2.5 jaar oud, dat dus te jong is om reeds zadelmak te maken, maar ruim oud genoeg is om te leren halsteren, te hanteren op de weide of paddock en stal, te leren poetsen enz. 
  • U hebt een paard dat reeds zadelmak is, maar zich niet netjes laat op en aftomen, die niet stil staat tijdens het op- en afstappen enz.
  • U hebt een zadelmak paard gekocht, maar u ontwikkeld niet de positieve band met uw rijdier die u gedacht had te krijgen.
  • U hebt een zadelmak paard, maar u bent bang van hem omdat hij nogal onstuimig is, schrikkerig reageert, zich niet laat vangen op de weide enz.
  • U hebt een zadelmak paard, maar u hebt heel weinig ervaring met het hanteren van paarden, een eigen paard is helemaal nieuw voor u en u wil op een juiste en  positieve manier met uw rijdier leren omgaan.
  • Talloze en diverse redenen meer om te kiezen uw rijdier beter te leren kennen en een betere band met hem op te bouwen.

Er zijn zovele redenen waarom het goed is om trainingsessies te boeken rond grondwerk en paardentaal. Er zijn eigenlijk geen redenen waarom u dit NIET zou doen! Het maakt het omgaan met paarden zoveel intenser, veiliger en interessanter, omdat u het paard beter leert begrijpen en hanteren. Als u weet waarom het paard zus of zo reageert, als u begrijpt hoe een paard leert, als u leert kijken door de ogen van een paard, dan wordt uw rijervaring zoveel mooier! Begrijpen is ook de weg om geen angst te voelen, op het paard of ernaast, u weet immers wat er gebeurd en hoe u dit kan hanteren. 

Hebt u geen eigen  paard, maar wil u toch grondwerk en paardentaal leren? Dat is geen enkel probleem! Onze leerpaarden staan ook voor deze sessies tot uw beschikking. Wij juichen het zelfs toe! Al onze leerpaarden zijn opgeleid volgens onze principes en filosofie en reageren zeer positief op grondwerk en paardentaal. Het is toch geweldig dat u ook de leerpaarden beter leert kennen en wie weet, met de technieken die u door hen aanleert, kan u later uw eigen rijdier op een positieve manier zelf opleiden!