mini groepslessen (max 4 ruiters)

Stal Sunkawakan geeft u paardrijles waarbij iedere ruiter toch INDIVIDUELE aandacht krijgt tijdens de 60 min les. Dit kan, omdat wij onze groepslessen extreem klein houden, waarbij er slechts 4 ruiters per groepsles worden ingeschreven. De instructeur geeft dus niet enkel generische instructies zoals in rijlessen waar 10 of meer ruiters  aan deelnemen, zoals "hakken naar beneden", "rechtzitten", "handen op gelijke hoogte" etc. Deze bevelen zijn zeer algemeen en leren u niets over uw persoonlijke rijstijl. Onze instructeurs helpen u vooruit met uitleg waar u écht iets mee bent, die voor u persoonlijk bedoeld zijn als wel waar alle vier de ruiters in de les iets mee zijn. Zo leert u veel intenser uw hobby uitoefenen en zal u veel sneller vooruitkomen.

In de groepslessen rijdt u volledig zelfstandig en NIET achter elkaar aan. Iedere ruiter rijdt los van de andere, rijdt zelfstandig de hoefslagfiguren, rijdt alle rijgangen én in de verschillende richtingen. Wij leren u uw paard op te warmen in het begin van de les, wij leren u te werken aan uw individuele werkpunten, wij leren u zelfstandig na te denken en uw rijtechniek te analyseren. Dit heeft enorme voordelen: u zal véél beter leren paardrijden, u zal veel veiliger gelijk welk rijpaard leren besturen, u zal volledig zelfstandig kunnen rijden en niet enkel achter een andere ruiter hoeven aan te sjokken en uw kundigheid zal veel groter zijn, zodat u, waar u ook rijdt en in welke omstandigheid ook, steeds uw rijdier onder controle kunnen houden. Veel mensen rijden al jaren in een rijtje achter elkaar, maar hebben nog nooit een cirkel of andere hoefslagfiguur alleen gereden! Dit geeft een vals gevoel van veiligheid! De ruiter dénkt dat hij rijden kan, maar heeft nooit geleerd zelfs los van andere ruiters voor hem, leren rijden. Het paard doet enkel wat het paard voor hem doet, maar als u uw paard zelfstandig wil besturen en een andere richting uitstuurt, blijkt er plots een groot probleem, want het paard wil niet van de kudde weg! 

Samengevat:

  • De groepslessen met max 4 ruiters zijn klein en intiem, waardoor u elk individueel aandacht en instructie krijgt.
  • De kleine groep maakt dat wij u kunnen begeleiden volgens kunnen en behoefte.
  • U leert volledig zelfstandig rijden, zonder achter elkaar te rijden. U leert uw paard helemaal onafhankelijk te besturen.
  • U leert zelfstandig nadenken en problemen te analyseren, wij geven u de hulp en instructie die u hierbij nodig hebt.
  • Er is voldoende ruimte in de rijpiste, zodat elke ruiter vrijelijk kan bewegen en oefeningen kan uitvoeren te paard, onafhankelijk van uw lesgenoten.
  • U leert veel beter de rijhulpen en gangen kennen: u moet ze immers gebruiken om los van de andere ruiters te kunnen rijden.
  • Deze manier van rijden leert u rijden zoals u zou doen mocht u alleen in de rijpiste of buiten rijden. 
  • U leert rijden op een leerpaard, maar de leerpaarden zijn gewend aan zelfstandig bereden te worden en luisteren naar de juiste hulpen. U rijdt als het ware op een eigen paard. 
  • Al onze leerpaarden kennen de basis dressuur.